Stabilitetstræning

Stabilitetstræning er en styrketræning, der fokuserer på at styrke de muskler, som støtter og stabiliserer dine led. Stabilitetstræning arbejder derfor med dybt placerede muskler, der er tæt på leddene. Ofte vil smerter og skader i led komme, netop fordi musklerne i området ikke har støttet leddet tilstrækkeligt, hvilket nemt fører til overbelastning.

Facts om stabilitetstræning:

  • Stabilitetstræning består af øget styrke, koordination og kontrol.
  • Stabilitetstræning er en præcisionsøvelse med udvalgte muskler.
  • Stabilitetstræning består typisk af lav belastning med mange gentagelser.

Behandling og stabilitetstræning

Stabilitetstræning er et godt og hyppigt brugt støtteværktøj i den kiropraktiske behandling. Med et individuelt tilrettelagt forløb fokuserer stabilitetstræningen på at gøre specifikke muskler stærke, så de kan understøtte området, hvor du har oplevet smerte eller ubehag. Det er dermed også en behandling, som forebygger fremtidige skavanker, og du vil med fordel kunne inddrage træningsøvelserne i din ugentlige rytme. Det vil sikre dig mod senere tilbagefald.

Gør styrketræning til en del af din hverdag

Stabilitetstræning er et redskab til at bygge bro mellem et behandlingsforløb og din hverdag, der følger efter. Ofte skyldes smerter og skader i led dårlige vaner, kropsstilling og lignende, der er relateret til arbejdsmiljø eller livsstil. Derfor er der en risiko for tilbagefald, hvis du ikke ændrer i din fysiske hverdag. Foruden at fortsætte din stabilitetstræning, så er det derfor en god idé at igangsætte en mere overordnet styrketræning.

Træningsøvelser til dig

Dine styrketræningsøvelser bør naturligvis være individuelt tilpasset til dig, så der er en sammenhæng mellem dit behandlingsforløb og din forebyggende træning derhjemme eller i træningscenter. Vi sammensætter et forløb til dig, så du er sikker på, at din træning er meningsfuld og understøttende i forhold til din historik. Styrketræning har mange fordele i almen sundhedsfremme, og det især for dig, der allerede har haft skader eller smerter.