Undersøgelse a.m McKenzie

 

1. Grundig undersøgelse af problematik ad modem McKenzie*

Udførelse af specifik bevægeundersøgelse af rygsøjlen. Mulighed for tværfaglig vurdering

OBS: McKenzie diagnostikken har vist sig at være et stærkt alternativ til MR-scanning mht diagnosticering af nerverodstryk fra bruskskiverne i nakken eller lænderyggen.

 

2. Udførlig patient information vedr. egen sygdomsproblematik.

Adskillige undersøgelser har vist, at patienter der er blevet grundig informeret om deres tilstand, klarer sig markant bedre end de der ikke har fået en tilsvarende information.

 

3. Patient aktiverende behandling a.m Mckenzie

Behandlingen inkluderer manuel behandling f.eks. manipulation, mobilisering, behandling af triggerpoints, muskelenergi teknikker eller udspænding.

Individuelt tilpasset Øvelsesterapi planlægges for samtlige patienter.

Den store fokusering på information og aktiverende behandling skal ses i forhold til at opnå det korteste behandlingsforløb samt den bedst mulige forebyggelse.

For patienten betyder det færre sygedage, færre behandlinger og færre udgifter..

Hvis der er ubalance i stillings- og bevægeforhold mellem to hvirvler, fører det til unormal belastning af ledbånd og bruskskiver. Musklerne bliver spændte, og det omkringliggende væv bliver ofte betændt og hævet.

Det betyder, at de passerende nerver bliver udsat for irritation. Det virker selvforstærkende og giver anledning til spændninger i musklerne, og dermed er der skabt en ond cirkel, der kan brydes ved en kiropraktisk behandling.