Kolik og kiropraktor behandling

Hvad er det  kiropraktorer gør / kan hjælpe med …?
Når vi ser de helt små babyer i kiropraktorklinikken, er det ofte fordi forældrene søger hjælp, fordi deres barn græder unaturligt meget og er svære at trøste. Mange kommer med diagnosen kolik, som er en gråd, der gentager sig mindst tre gange om ugen og har en varighed på mindst tre timer. Derudover skal gråden have været til stede i tre uger eller mere. Ofte udvikler børnene sig, som de skal. De tager på i vægt og følger deres vækstkurve, men de er ikke glade babyer. De sover dårligt, græder meget, mest eftermiddag og aften og har måske en favoritstilling de helst vil ligge i, har svært ved at tage fat om brystet under amning, og skal hele tiden være på armen af forældrene.

Hvis undersøgelsen viser, at der kan ligge biomekaniske forstyrrelser til grund for symptomerne, iværksættes den kiropraktiske behandlingsindsats. I behandlingen anvendes der ikke nogen hårde tryk eller vrid, som ved en behandling af en voksen, men mere gymnastikagtige bevægelser kombineret med massagelignende behandling. Ofte flyder undersøgelse og behandling dog ud i et, da babyernes biomekanik er lette at løse op.

Vi giver også råd og vejledning til barnets håndtering og trivsel, og hvis vi finder ud af, at der ikke er noget, vi kan hjælpe med, sender vi videre til det rette sted i sundhedssystemet, via samarbejde med egen læge. For det er vigtigt at pointerer, at vi som kiropraktorer ikke er uddannet generelt til at varetage børns trivsel eller behandling af børn. Vi er uddannet til at behandle det biomekaniske – også hos børn og babyer. Flere kiropraktorer har også efteruddannet sig specielt i forhold til undersøgelse og behandling af børn.

Men vi hverken skal eller kan erstatte egen læge eller sundhedsplejerskerne om den generelle behandling af børn, heller ikke i forhold til behandling af kolik.