Achilles tendinose

Achilles tendinose er en tilstand, hvor der opstår betændelse i achillessenen som følge af længerevarende belastning. Achillessenebetændelse er en udbredt problematik blandt professionelle sportsfolk, men kan også ramme dig, der dyrker motion i mere moderat omfang. Bliv klogere på achilles tendinose og behandlingsmulighederne her.

Hvordan opstår achillessenebetændelse, og hvad er symptomerne?

Achilles tendinose er ikke noget at spøge med, og tilstanden kan være meget smertefuld for den ramte, der typisk vil opleve følgende symptomer:

  • Smerter ved bevægelse, særligt ved løb og afsæt
  • Følelse af stivhed i leddet
  • Eventuelt rødme og hævelse omkring det berørte område

Achillessenebetændelse opstår, når området omkring achillessenen belastes i en grad, så der dannes smårifter på senen og forandringer af seneskeden på grund af overbelastning. Achillessenen er den sene, der er lokaliseret ved den store lægmuskel på underbenet, og achilles tendinose opstår derfor især ved sportsgrene, hvor benene bruges meget.

Hvordan behandles achilles tendinose?

Vil du blive achillessenebetændelsen kvit, er det vigtigt, at området omkring achillessenen får ro, så området aflastes og får plads til at finde tilbage til sin gamle form igen. En kiropraktor kan stille diagnosen for dig og tilbyde dig rådgivning i forhold til et eventuelt