Ankelsmerter

Smerter i anklen opstår typisk i forbindelse med fysisk udfoldelse og skyldes oftest overbelastning af anklen. Kun sjældent kræver ankelsmerter behandling, idet smerterne vil gå i sig selv, når anklen får hvile, men i enkelte tilfælde kan du få brug for behandling hos en kiropraktor, og så står vi heldigvis klar til at hjælpe dig.

 

Hvorfor opstår ankelsmerter?

Ankelsmerter opstår ofte som en idrætsskade på grund af uhensigtsmæssig bevægelse eller overbelastning. Ankelsmerter kan dog også forårsages af skader på fod, hofte eller knæ, og ankelleddet er i det hele taget et udsat område, der nemt belastes. Ankelsmerter kan også være et symptom på forstuvning eller forvridning af anklen, der absolut ikke er en unormal skade og særligt ikke for dig, der er fysisk aktiv i din hverdag.

 

Hvad skal man gøre, hvis man har ondt i anklen?

Oplever du gentagne tilfælde af smerter i anklen eller ankelsmerter, der ikke vil gå i sig selv trods hvile, bør du søge behandling. Smerterne kan skyldes et forkert bevægelsesmønster, der skal rettes op på for at undgå ankelsmerter i fremtiden, og smerterne kan også opstå som følge af slidgigt eller leddegigt i anklen. Få hurtig afklaring hos en kiropraktor, der kan lægge en plan for ankelsmertebehandling, så du kan blive smerterne kvit eller kan lære at leve bedst muligt trods ankelsmerter i hverdagen.

 

Kræver smerter i anklen operation?

Kun i sjældne tilfælde kræver ankelsmerter operation. Ved operation stabiliseres anklen, så den bliver mindre udsat for skader og smerterne heraf. Er operation for ankelsmerter aktuelt for dig, klæder vi dig godt på med alt relevant information, så du kan føle dig helt tryg ved netop denne behandling for smerter i anklen, og blot kan glæde dig til at opleve de gode resultater af operationen. De fleste former for ankelsmerter er dog slet ikke så behandlingskrævende, og meget kan lykkes med en god behandlingsplan, der lægges i samarbejde med din kiropraktor.