Facetsyndrom

Facetsyndrom er en ret almindelig, men ikke desto mindre smertefuld lidelse, der påvirker bevægeligheden og livskvaliteten for den smerteramte. Bliv klogere på facetsyndrom her, og søg professionel facetsyndrom-behandling hos en kiropraktor nær dig, der kan hjælpe dig godt ovenpå igen.

Hvad er facetsyndrom?

Facetsyndrom kaldes også for facetledssygdom og er en smertetilstand med stikkende smerter i facetleddene, der er placeret bagerst mellem ryghvirvlerne. Tilstanden er kendetegnet ved nedsat bevægelighed i leddene og ved muskelspændinger og gentagen smerte, når leddene påvirkes. Mange beskriver det som at få stukket knive i ryggen eller som et kraftigt hold i ryggen.

Hvordan opstår facetsyndrom?

Facetsyndrom kan opstå meget ud af det blå. Det kan handle om en forkert bevægelse eller et dårligt løft, der fra det ene øjeblik til det andet kan få smerten til at stråle ned igennem rygsøjlen og sætte muskelspændinger i gang. Facetsyndrom er en ofte tilbagevendende tilstand, idet mange ikke formår at gøre op med det uhensigtsmæssige bevægelsesmønster, der forårsager facetsyndrom.

Facetsyndrom-behandling – sådan behandles facetsyndrom

Selvom facetsyndrom er en yderst smertefuld tilstand, er det vigtigt at slå fast, at der ikke er noget i rygsøjlen, der er ødelagt, og at der er rigtig gode muligheder for at vende tilbage til normaltilstand. Facetsyndrom-behandling består i stabiliserende øvelser, der styrker rygsøjlen, så nye tilfælde af facetsyndrom ligeledes forebygges, og selvom det kan tage lidt tid at komme tilbage i topform efter at have døjet med facetsyndrom, vil du alligevel hurtigt mærke fremskridt i forhold til smerterne og fornemme, at din ryg bliver mere stærk og stabil igen.

Facetsyndrom-behandling hos en kiropraktor

Kiropraktor Christine Pontoppidan har bred erfaring i at tilbyde behandling for facetsyndrom. Kontakt derfor gerne klinikken, hvis du har mistanke om, at det er facetsyndrom, der er på spil, og lad os undersøge dig, så vi sammen kan lægge en plan for, hvordan du bliver smerterne kvit igen.

Gratis parkering


Der er gratis parkering lige uden for vores klinik.