Hælspore

Hælspore er en ubehagelig tilstand, der giver ømhed eller smerter under hælen eller svangen. Hælspore er en betændelsestilstand i svangsenen, der som oftest skyldes en overbelastning af foden. Der kan dog være mange forskellige konkrete årsager til denne smertefulde irritation, lige fra forkert fodtøj til overdreven løbetræning eller lignende overbelastning. Hælspore kan gå i sig selv med tiden, men det tager lang tid. Hvis du gerne vil af med smerterne før tid, så skal der behandling til.

Behandling af hælspore

Hvis du mistænker din smerter i foden for at være hælspore, så bør du kontakte os, så vi kan få undersøgt om dette er tilfældet. I så fald kan vi tilrettelægge en behandling, der med udgangspunkt i din situation, sender dig på ret kurs mod smertefrihed.

Hvad er en hælspore?

Dette lidt farverige navn skyldes, at der hos mange med denne lidelse kan ses en lille sporelignende form på hælen, når deres fod lægges i et røntgenapparat. Det er dog ikke alle, der udvikler denne spore, og det er derfor et lettere misvisende navn.

Det afgørende for at definere om lidelsen er en hælspore, på latinsk betegnet fasciitis plantaris, kan som regel fastlægges i samtale og ved en undersøgelse af foden, herunder ømhedens placering på foden.

FAQ om hælsporer

Går hælsporer væk af sig selv?

En hælspore vil typisk gå væk af sig selv, da den der lider af hælsporen automatisk forsøger at holde foden i ro, hvilket med tiden vil få den irriterede svangsene til at bedres. Det tager dog lang tid, navnlig hvis man har en hverdag, der udsætter senen for belastning.

Er der medicin, der virker mod hælsporer?

Nej, medicin kan ikke anbefales. Man vil kunne løbe ind i anbefalinger om at tage gigtmedicin, men det har sjældent den ønskede effekt. Korrekt træning og tilpasning af ens belastning af foden er vejen frem.