Holdningskorrektion

Holdningskorrektion kan bestå af kiropraktisk behandling, ergonomisk instruktion og styrketræning. Du kan have brug for en holdningskorrektion, hvis du har en dårlig kropsholdning – hvilket mange oplever ved uhensigtsmæssige arbejdsstillinger og vaner i dagligdagen. En eksempelvis hængende kropsholdning kan føre til smerter i led og muskler samt andre afledte og uønskede bivirkninger.

Årsagen til din dårlige kropsholdning

For at kunne gennemføre en succesfuld holdningskorrektion, så lægger vi ud med at afdække årsagerne til din nuværende kropsholdning og de gener, som du mærker til. Holdningskorrektion er ikke noget, der lader sig gennemføre over kort tid. Den består af praktiske øvelser, navnlig styrketræning, men i høj grad også af din bevidsthed omkring vaner i holdning og stilling, der skal ændres på.

Hvorfor er holdningskorrektion vigtigt?

Hvis du har en usund kropsholdning, typisk med en lettere foroverbøjet rygsøjle, så vil du skabe grobund for rygsmerter, træthed og hovedpine.

En ret ryg er forebyggende, og gode vaner her betyder, at du kan undgå fremtidige rygsmertebehandlinger og medfølgende styrketræning. En ret ryg giver en fornemmelse af styrke, som understøtter følelsen af selvværd og selvtillid.

Holdningskorrektion er træning og vaner

Ofte vil en træning af ryg, mave og hele kernemuskulaturen være vejen frem, når vi skal korrigere din kropsholdning. En stærkere kerne eller core vil trække din krop i den rigtige retning, så at sige, og gøre det nemmere for dig at holde den rette stilling. De lavthængende frugter ligger dog i den ergonomiske instruktion og din opmærksomhed på dette i hverdagen.

Har du et kontorarbejde, kan du eksempelvis overveje, om du sidder godt på din stol, eller skærmen i den rette højde og hvad med bordet, kan det hæves og sænkes? Det er noget af det, der er med til at sikre, at du har en ordentlig arbejdsstilling.

Professionel vejledning

Det er lettere sagt end gjort at skabe forandring af sin kropsholdning. Derfor er det afgørende at have en løbende og professionel opfølgning på dine fremskridt eller mangel på samme. Vi følger dig fra den indledende afklaring af dine udfordringer og til holdningskorrektionen er gennemført.

 

 

Gratis parkering


Der er gratis parkering lige uden for vores klinik.