Iskiassmerter

Iskiassmerter kan sidde mange forskellige steder i kroppen, men uanset hvor det gør ondt, har smerterne det til fælles, at de udspringer fra iskiasnerven. Iskiasnerve-smerter kan gøre rigtig ondt, men heldigvis er der hjælp at hente hos en dygtig kiropraktor med erfaring inden for behandling af iskias.

 

Hvad er iskiasnervesmerter?

Iskiassmerter er kraftige smerter i ryg og balde, der stråler ud i læggen og måske bevæger sig videre ned i benet og foden. Ofte vil smerterne give besvær med at bevæge sig, ligesom at det vil gøre ondt at sidde ned. Smerterne er typisk pludselige, skarpe smerter, der forhindrer patienten i at klare hverdagen som vanligt.

 

Hvordan opstår iskiassmerter?

Iskiasnerven er en nerve, der løber fra lænden, ned igennem balden, videre til benet og ned i foden. Nerven har således et stort omfang, og det er forklaringen på, hvordan der kan opstå iskiassmerter så mange forskellige steder i kroppen. Iskiassmerter opstår, når iskiasnerven bliver påvirket ved træk i eller tryk på nerven. Rygsmerter vil typisk forårsages af en beskadiget diskusskive i lænden efter træk i nerven, imens smerter i balden oftest handler om, at nerven er blevet klemt på vej ned igennem balden.

Iskiassmerter forårsages oftest af overbelastning af de områder, hvor iskiasnerven har sit forløb. Alle kan blive ramt af iskiassmerter, men særligt gravide er udsatte på grund af barnet i mavens belastning på kroppen. Også i professioner med tunge og/eller mange løft vil mange medarbejdere på et eller andet tidspunkt komme til at døje med iskiassmerter, og folk, der dyrker meget motion og måske træner hårdere, end kroppen helt kan holde til, er også i øget risiko for at udvikle iskiassmerter.

 

Behandling af iskias med iskiasmassage

Der er flere muligheder for at behandle iskiassmerter. Kiropraktoren laver først en grundig undersøgelse og lægger derefter en plan for behandling, der for eksempel kan bestå af iskiasmassage eller manuel behandling af låste led. Herudover guider vi dig til eventuelle øvelser, der er gode at lave som led i behandlingen og rådgiver dig i forebyggelse, så du undgår tilbagevendende iskiassmerter.