Lændesmerter

Lændesmerter er smerter i den nedre del af ryggen – fra nederste ribben til overgangen mellem baller og lår – og smerterne kan være kortvarige eller vare over længere tid. Lider du af gentagne tilfælde af lændesmerter eller har du vedvarende smerter i lænden, der ikke forsvinder trods hvile, kan en kiropraktor hjælpe med undersøgelse og videre lændesmertebehandling.

 

Hvorfor har jeg ondt i lænden?

De hyppigste årsager til lændesmerter er overstrækning eller overbelastning af ledbånd eller muskelgrupper i lænderyggen. Der er sjældent tale om alvorlige skader, og prognoserne for bedring er gode med den rette hjælp fra en kiropraktor.

Akutte lændesmerter, såkaldt hold i lænden, der populært også kaldes for hekseskud eller lumbago, opstår typisk ved et vrid i ryggen eller ved forkert løfteteknik, og det er også ret almindeligt at opleve lændesmerter, hvis du har en dårlig sovestilling eller sover i en seng, der er enten for blød eller for hård.

 

Diskusprolaps i lænden

Blandt mere alvorlige lændesmerter er smerterne ved en diskusprolaps i lænden. Smerterne opstår, fordi de nerver, der går fra lænden og ud i benene, kan blive irriterede, oftest som følge af forandringer omkring lændens led eller som følge af en irriteret bruskskive (diskus).

Ved en diskusprolaps i lænden kan diagnosen stilles temmelig sikkert. Som symptomer vil du opleve smerter og en snurrende fornemmelse i ben og baller. Nogle oplever også følelsesløshed eller mindre muskelkraft i benet end vanligt, og symptomerne kan gøre det svært at passe dagligdagen og at få sovet godt om natten. Det er derfor vigtigt, at en diskusprolaps bliver korrekt diagnosticeret og herefter behandlet.

 

Behandling af lændesmerter – hvad gør man, hvis man har smerter i lænden?

Skyldes dine lændesmerter en uhensigtsmæssig sidde- eller sovestilling eller en dårlig madras, giver det nok sig selv, at du skal vænne dig til en ny måde at sidde eller ligge på eller ud at investere i en sengeløsning, der passer bedre til din krop. Skyldes smerterne en overstrækning eller overbelastning – eller måske endda en diskusprolaps i lænden – skal der sommetider professionel hjælp til, og det får du her hos kiropraktor Christine Pontoppidan.

I klinikken arbejdes med mobilisering og manipulation for at lindre lændesmerter, og ofte omfatter hold i lænden-behandling eller anden lændesmertebehandling også små træningsøvelser, som du skal udføre derhjemme for at øge bevægeligheden i ryggen, så lændesmerterne mindskes, og du forebygger lændesmerter i fremtiden. Sammen lægger vi en effektiv behandlingsplan, der gør dig fri af smerterne og sikrer bedre vaner i hverdagen i forhold til at passe godt på din lænd.

Gratis parkering


Der er gratis parkering lige uden for vores klinik.