Lumbago

Har du mistanke om, at du lider af lumbago, kan kiropraktor Christine Pontoppidan hjælpe dig af med smerterne. Bliv klogere på, hvad lumbago er, og hvordan det bedst behandles lige her, og kontakt os for undersøgelse og udarbejdelse af plan for lumbago-behandling.

Hvad er lumbago?

Lumbago kaldes også for hekseskud og er en tilstand af akutte smerter i lænden. Lændesmerterne kan eventuelt stråle ned i balder og baglår, men er primært centreret omkring selve lænden. Langt de fleste, der bliver ramt af lumbago, får det hurtigt bedre uden videre behandling, men enkelte kan have god gavn af lumbago-behandling hos en kiropraktor. Har du først prøvet at døje med lumbago, er der stor risiko for, at smerterne vil være lejlighedsvist tilbagevendende, idet lumbago er en kronisk tilstand, der blot ligger i dvale, og kan vende tilbage med jævne mellemrum.

Hvordan opstår lumbago?

Som nævnt opstår lumbago-smerter akut, og det kan eksempelvis ske ved et pludseligt vrid eller et dårligt løft, der belaster lænden unødigt. Lumbago er en meget almindelig tilstand, og det anslås, at 8 ud af 10 voksne danskere mindst én gang i livet vil opleve at blive ramt af et hekseskud.

Lumbago-behandling – sådan behandles lumbago

Bliver du ramt af lumbago, er det bedste, du kan gøre at forsøge at holde dig fysisk aktiv – også på trods af smerterne i lænden. Du skal selvfølgelig ikke gå over dine egne grænser, men det er vigtigt heller ikke at blive for passiv og blot slå dig ned på sofaen, indtil tilstanden går i sig selv. Mange døjer ikke med lumbago i mere end et par dage ad gangen, men vil hekseskuddet alligevel ikke helt slippe sit tag, er det en god idé at lade en kiropraktor om at undersøge dig og hjælpe dig godt videre.

 

Gratis parkering


Der er gratis parkering lige uden for vores klinik.