Lyskesmerter

Lyskesmerter er et almindeligt fænomen, og det kan skyldes flere forskellige årsager, som det er vigtigt at få udredt for at kunne finde frem til den korrekte behandling af problemet. Der er tre særligt udbredte årsager til, at en person får ondt i lysken:

  • Overbelastning, typisk over tid.
  • Akut traumeskade

Navnlig et nerverodstryk er vigtigt at få diagnosticeret, da dette er forbundet med diskusprolaps og vidner om en tilstand, der kan udvikle sig mod det værre.

Er du øm eller har du ondt i lysken?

Det er bare om at kontakte os, hvis du har ondt i lysken eller føler dig øm. En overbelastning over tid kan skyldes dårlige vaner, der måske ikke har fanget din opmærksomhed. Hvis du har været udsat for et akut traume, kan vi hjælpe dig med at blive fri for smerter og ubehag i lysken, som netop stammer fra ulykken.

Passiv og aktiv genoptræning

Der er ikke én enkelt model, når det gælder behandling af lyskesmerter. Afhængigt af din situation og tilstand finder vi frem til en passende behandling. Det er dog ganske sandsynligt, at der vil indgå disse to typer genoptræning:

Passiv genoptræning

Massage og kiropraktisk manipulation

Aktiv genoptræning

Styrketræning med fokus på specifikt udvalgte muskler

Herudover vil vi se på, hvordan du kan forebygge fremtidige lyskesmerter gennem forandringer af dit ergonomiske miljø, arbejdsstilling og lignende.

Få handlet på dine lyskesmerter

Det er vigtigt at tage lyskesmerter seriøst og få gjort noget ved det. Dels for at sikre, at en eventuelt underliggende lidelse ikke tager fart og for at få ændret på dårlige vaner, der med tiden kan føre flere smerter og ubehag med sig. Det at have ondt eller være øm i lysken er en klar besked fra kroppen om, at der er noget galt. Vi har stor erfaring med at behandle lyskesmerter, så tøv ikke med at kontakte os.