Museskader

Lider du af museskader som følge af længerevarende og hyppig brug af computermus? En dygtig kiropraktor kan hjælpe dig af med smerterne og forebygge museskader i fremtiden.

 

Hvad er museskader?

Museskader er en samlebetegnelse for de smerter, der kan opstå ved hyppigt arbejde foran computeren. Museskader kaldes også populært for musearm, da smerterne er centreret i området fra håndflader, håndled og fingre og op til underarme og skuldre. Smerterne kan sætte sig lokalt i for eksempel håndleddene, eller de kan være mere diffust placeret – måske i hele underarmen. Særligt forekommende er museskader i håndled samt museskader i skulder.

 

Symptomer på museskader

De klassiske symptomer på museskader er:

  • En brændende eller jagende fornemmelse i fingre, håndled, håndflader, skuldre og/eller underarme
  • Tiltagende smerte efter at have brugt din computermus i længere tid
  • Tiltagende træthed og manglende styrke i arme og hænder
  • Følelsesløshed i arme, hænder og skuldre

Måske du også vil opdage, at du ubevidst er begyndt at kompensere for manglende styrke eller er begyndt at aflaste det museskadede område ved for eksempel at bruge den raske arm i situationer, hvor du ellers altid ville bruge den smerteramte arm. Det er ligeledes et meget almindeligt symptom på, at du måske er ramt af en museskade.

 

Behandling af museskader

Museskader opstår på grund af gentagne overbelastninger på sener, muskler, ledbånd og nerver i armen ved brug af computermus. Derfor består en stor del af behandling af museskader i at ændre dine vaner, så du undgår yderligere belastning. Det kan blandt andet handle om at forbedre ergonomien omkring din arbejdsstation eller om at inkorporere flere pauser, så du aflaster de udsatte dele af kroppen.

Kan du ikke slippe af med dine museskader på egen hånd, giver det rigtig god mening at lade en af vores kiropraktorer lave en undersøgelse og lægge en behandlingsplan for dig. Behandling af museskader hos en kiropraktor består typisk af en kombination mellem manuel terapi samt genoptrænende og forebyggende øvelser og rådgivning, så du også undgår museskader i fremtiden.