Seneskedehindebetændelse

Seneskedehindebetændelse er en smertefuld betændelsestilstand, som mange danskere har stiftet bekendtskab med. Seneskedehindebetændelse sætter sig i håndleddets sener, og det tager ofte en længere og fokuseret indsats for at komme helt af med den igen. Seneskedehindebetændelse opstår som oftest efter langvarig overbelastning af håndleddet, og det kan skyldes vidt forskellige aktiviteter lige fra sportsudøvelse til uhensigtsmæssig brug af en computermus.

FAQ om seneskedehindebetændelse

Er seneskedehindebetændelse uundgåeligt for en der arbejder med computer?

Seneskedehindebetændelse kan undgås, ligesom de andre overbelastningsskader af kroppens sener. Det handler om at have en sund og varieret arbejdsstilling, som tillader håndleddet at hvile og undgå længere tids muskelspænding.

Er seneskedehindebetændelse smitsomt?

Nej, selvom ordet betændelse kan få mange til at tænke i smitte, så er denne type betændelse en inflammation uden bakterier.

Tager det lang tid at udvikle seneskedehindebetændelse?

Betændelsen kan desværre godt udvikle sig over relativt kort tid, hvis du fejlbelaster din arm og dit håndled meget i en periode. Det typiske er, at tilstanden kommer snigende over længere tid, men det er ikke en regel.

Behandling af seneskedehindebetændelse

Seneskedehindebetændelse kan behandles, og udgangspunktet for behandlingen er i fællesskab at afklare årsagen til overbelastningen, så denne kan indstilles. Det vil betyde en ændring af vaner og handlemønstre eksempelvis på arbejdet. Behandlingen vil afhænge af sværhedsgraden af seneskedehindebetændelsen, men vil blandt andet basere sig på håndledsøvelser.

Seneskedehindebetændelse skal behandles

Hvis du har en begyndende seneskedehindebetændelse, så er det en rigtig god idé at søge behandling og vejledning. I den tidlige fase af tilstanden kan vejledning om korrekt ergonomi hjælpe dig til at undgå en forværring af tilstanden. Når først en seneskedehindebetændelse er blevet alvorlig, så kan den være meget smertefuld og tidskrævende at komme af med. Tidlig handling er altså at foretrække, og vi står klar til at give dig vejledning samt behandling, så du kan undgå en svær seneskedehindebetændelse.