Skulderinstabilitet

Hvis du har en meget løs skulder, der er gået af led eller blot føles ubehageligt løs, så er det vigtigt at blive undersøgt og eventuelt behandlet for skulderinstabilitet. Der kan være mange forskelligartede årsager til en løs skulder, og det er derfor afgørende at afklare årsagen, inden vi kan gå til selve behandlingen.

Afklaring af årsag til skulderinstabilitet

Der er en række spørgsmål, som danner udgangspunktet for afklaringen og den videre behandling:

  • Skyldes løsheden en enkeltstående begivenhed?
  • Er løsheden tilbagevendende eller stigende over tid?
  • Har du hypermobile led?
  • Har din løshed en retning?

Det er ikke sikkert, at du har svarene på disse spørgsmål, men det er et godt udgangspunkt for undersøgelsen. Denne fortsætter ved en række test og øvelser, som din kiropraktor foretager, med det formål klart at kunne definere årsag og grad af skulderinstabiliteten.

Øvelser til skulderinstabilitet

Når dette ligger på plads er der en række øvelser, som afhængigt af instabiliteten vil kunne hjælpe dig til at få en mere fast skulder. Her er nogle af de mulige øvelser:

  • Skulderpres
  • Rotation udadtil
  • Isometriske skulderøvelser

FAQ om skulderinstabilitet

Er det normalt at have lidt løse skuldre?

Til et vist punkt er det normalt at have en bevægelighed i skulderens placering, men hvis du er i tvivl, så bør du kontakte os for at få det afklaret.

Er skulderinstabilitet kronisk?

Skulderinstabilitet kan være kronisk, men det afhænger af årsagen. Som oftest kan du opnå en stor forbedring gennem træning, hvis du får korrekt diagnosticeret din instabilitet.

Kontakt os, hvis du døjer med løse skuldre

Hvis du oplever gener i en eller begge skuldre, så er det vigtigt, at du får den korrekte behandling og træning på plads. En skulderinstabilitet vil typisk forværres, hvis man lader stå til, hvorimod du kan nå at forhindre smerter og besvær med rettidig behandling.